Dragonfly Trimmu sailing logbook

Sailing with Dragonfly 800 type trimaran. Photos about sailing trips, maintaining and modifying the boat. Opinions about multihull sailing, dighny sailing and travelling in the nature. Notes about different kind of settings and controls of boat.

maanantai 1. lokakuuta 2012

Kesä 2012

Kiireisen työprojektin takia kesäloma jäi näin syksyyn. Kesällä ei myöskään riittänyt intoa bloggailuun.

Osallistuimme Tuusulalaisella Lightningilla Sm-kisaan Tampereella. Sijoituksemme oli 17 vaikka olimmekin lähes joka lähdössä joko 14,15 tai 16. Luovilla ja spinnulla vene kulki, mutta merkkitilanteissa hävittiin rutosti.

Elokuussa järjestettiin Lightningin ranking-kisat Kotkassa. Kisaan osallistui vain 7 Lightningia ja 4 Viklaa. Kaiken lisäksi juuri siihen viikkoon sattui kuumetta nostanut flunssa. Kaikesta huolimatta kisaajat tuntuivat olevan tyytyväisiä. Seuran taholta saimme kovaa kritiikkiä kun yleensä mitään asiaa ei ollut hoidettu riittävän ajoissa. Lisäksi tapahtumaan ei ollut järjestetty sponsoreita.

Ongelmana Kotkassa kevytvenekisojen suhteen on se, että täällä kevytveneily on heikoissa kantimissa. Kun on vähän veneitä ja veneilijöitä, ei ole myöskään järjestelijöitä. Jos kölivenemiestä pyytää organisoimaan kevytvenekisaa ei se heitä kiinnosta, ymmärrettävää kyllä. Ja taas motivaatio kisojen paikkakunnalle saantiin on se, että saataisiin paikallisille veneilijöille lähellä olevia kisoja. Jos taas järjestää ei voi osallistua.

Kaiken lisäksi vaatimustaso järjestelyille on korkealla, jälkikäteen on viisaita neuvoja tarjolla, hyvä että edes silloin.

No positiivista kesässä oli, että oikeasti harjoiteltiin muutaman kerran liteillä. Spinnujen nostoa ja luovia. Kaiken kaikkiaan harjoiteltu on 15 ihmisen kanssa. Osa on jo suoraan lähes eksperttejä, osa istui ekaa kertaa veneessä. Kunniamaininnan voisi antaa x-telakkamestarille, jota aihe kiinnosti niin, että hän könysi veneeseen rikkinäisillä polvillaankin.

Toinen positiivinen seikka oli, että yksi harjoituksiin osallituvista henkilöistä pääsi Sm-kisojen hopeaveneen miehistöön.

Viikonloppuna sparrailtiin Turnipsin kanssa Liteillä. Harjoiteltiin siten, että Jalkasen Ulla oli meillä ekaa kertaa keskimiehenä. Köydet siinä sotkeutuivat jalkojen alle ja spinnujen nosto oli kankeata. Harjoituksien jälkeen tehtiin pari tuntia muistiinpanoja, mikä on kenenkin tehtävä missäkin vaiheessa. Vaikka Ulla ei vielä tiedä paljonkaan spinnun nostosta, niin hänen täsmällinen asioitten selvittäminen vie varmaankin hyvään lopputulokseen.

Tuuli tuivertaa Trimmun takilassa. Tulin tänään Lehmään. Ilta on jo pimentynyt. Näin se loma sitten vaan alkoi.


Ei kommentteja: