Dragonfly Trimmu sailing logbook

Sailing with Dragonfly 800 type trimaran. Photos about sailing trips, maintaining and modifying the boat. Opinions about multihull sailing, dighny sailing and travelling in the nature. Notes about different kind of settings and controls of boat.

lauantai 23. heinäkuuta 2011

Keitele regatta 3.7.2011

Sunnuntaipäivä oli tuulinen ja sateinen. Vihaisia puuskia tuli kuin ei mistään. Kolmas lähtö onnistui hyvin. Ongelmia oli siinä, että meidän litimme ei oikein noussut tuuleen samaan tahtiin kuin muut. Vika oli toki säätäjissä, mutta myös siinä, että keulan köysivanttiruuvi jousti. Siten joko noustiin puuskassa älyttömästi tai sitten laskettiin. No kumma kyllä ei oltu aivan viimeisiä.

Kaiken kaikkiaan Keiteleregatta oli mielenkiintoinen, varsinkin kun siinä ensimmäisen päivän iltana yövytään saaressa. Yllättävää oli se, miten vihaisia puuskia mahtuu myös järvelle. Toisin kuin merellä vihaisiin puuskiin ei liity kova aallokko.

Sunday was rainy and with much wind. Angry gusts game as nowhere. The third start succeeded well. We had problems, when our liti did not tack very high in the same way than others. The reason was that the sailors were not very good, but also the ropeturnbuckle in front was not good. So in gusts we went very high and other times went very low. I wonder why we were not last.

I think Keitele regatta is very interesting competition, especially when there is the sleeping in the island. Supricing was that, how angry gusts came also in a lake. In the sea there would be lots of waves in the wind like this.
Ei kommentteja: