Dragonfly Trimmu sailing logbook

Sailing with Dragonfly 800 type trimaran. Photos about sailing trips, maintaining and modifying the boat. Opinions about multihull sailing, dighny sailing and travelling in the nature. Notes about different kind of settings and controls of boat.

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Lightning -purjehdusta

Keskustelin siskon kanssa siitä, mitä eroa on "kilpapurjehduksella" ja tietokonepeleillä. Molemmat ovat tekemistä, missä ei synnytetä mitään konkreettista, ei rakenneta taloja, ei korjata autoja. Eli molemmat ovat tavallaan "hömppätekemistä", se on totta.

Tietokonepelit ovat ihmisten tekemiä, joten luulisin että niillä on aina jokin raja. Purjehduksessa on melko suuri määrä eri variaatioita tuulen, aallokon, miehistön yhteistoiminnan ja säätölaitteiden toiminnan suhteen. Tietokonepeleissä pitää oppia tuntemaan ohjelman toiminta, purjehduksessa luonnon, miehistön ja varusteiden toiminta. Tietokonepelit kehittävät hoksottimia, purjehdus kehittää kykyä arvata mistä suunnasta seuraavaksi mahtaisi puhaltaa. Tietokonepeleissä näkee heti, onnistuiko örkin tappaminen vai ei, purjehduksessa on rajaton määrä spekuloinnille, oliko säätö oikeansuuntainen vai ei. Negatiivisiakin piirteitä molemmilla harrastuksilla saattaa olla. Tietokonepeleillä riippuvuus ja liikunnan puute, purjehduksella rahan haaskaus ja tasoituskertoimilla leikkiminen.

Eli kaikenkaikkiaan. Eroja on. Joku voi pitää tietokonepeleistä, sekin on ihan ok, minä pidän purjehduksesta niin Trimmulla kuin Lightningilla, niin saaripurjehduksesta kuin kilpailuista. Niin kauan homma kiinnostaa kun siinä oppii uutta ja voi kehittyä ihmisenä.
Ei kommentteja: