Dragonfly Trimmu sailing logbook

Sailing with Dragonfly 800 type trimaran. Photos about sailing trips, maintaining and modifying the boat. Opinions about multihull sailing, dighny sailing and travelling in the nature. Notes about different kind of settings and controls of boat.

lauantai 8. lokakuuta 2011

Karvalakkikisa (43)/Warm cap race

Karvalakkikisassa on tasoituslähtö, joten lähdettiin viimeisenä. Tuuli oli miltei olematon. Trimmussa on kolme ponttoonia, joten vesipinta on suuri. Tällaiseen keliin trimaraani on pahin mahdollinen vaihtoehto. Onneksi sattui muutama lottovoitto paikallisissa vireissä. Ja niinpä Lellerin jääpoijulla havaitsimme, että meillä on tuuli ja muilla ei.

Kisan maksimiaika tuli täyteen ja se siitä. Tultiin vielä genaakkerilla maihin. Se vain sen takia, että säilyy realismi. Oikeasti, mikäli kisa olisi jatkunut, väistämättä hyvä onni ei olisi jatkunut ja pienemmän vedenalaisen vastuksen veneet olisi menneet ohi.

At the last race of this year we started last. There were actually no wind. Trimmu with its three pontoons is not the best type of boat in light wind. Happily we got a couple of personal gusts. So when we tacked on Lelleri we noticed that we had wind, others did'nt.

The maximum time of the race came. However we came home with genaakker. Hole time we knew that sooner or later the better light wind boats will pass us.

Ei kommentteja: