Dragonfly Trimmu sailing logbook

Sailing with Dragonfly 800 type trimaran. Photos about sailing trips, maintaining and modifying the boat. Opinions about multihull sailing, dighny sailing and travelling in the nature. Notes about different kind of settings and controls of boat.

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

9.10.2010 Karvalakkipurjehdus (45)

OA, TN,PA. Kevyttuulinen purjehdus länsituulessa. Lähtö oli tasoituslähtö, pienempilyssiset veneet lähti ensimmäisenä. Maaliin veneen tulivat pienillä eroilla. Tultiin maaliin noin kuudentena.

Genaakkeripuomi jumittui väärään asentoon ponttooneja aukaistessa, siihen pitää talven aikana tehdä parannuksia. Olisi hyvä jos genaakkeripuomi olisi sellainen, että sen voisi laittaa kulun aikana, nyt se on pakko laittaa jo rannassa.

Genaakkerilla ajamista on vielä opeteltava. Siinä suhteessa opittavaa ja kehitettävää jäi paljonkin ensi vuodeksi.

Trimmu on painoltaan kevyt vene. Sitä voi verrata vaikka H-veneeseen. Rungon paino on suurin piirtein sama. H-veneessä on rungon lisäksi 700kg köli pohjan alla. Trimmussa pystyssä pitävän voiman synnyttää ponttoonissa oleva ilma. Eli kaiken kaikkiaan Trimmu on painoltaan noin 300 kg kevyempi. Kevyemmästä rakenteesta ja trimaraanirakenteesta seuraa parempi kiihtyvyys. Mutta kovassa vasta-aallokossa vauhti putoaa herkemmin kun ei ole massaa, mikä pakottaisi aallon läpi. Eli kovan tuulen allokkoajoa pitää vielä kehittää.

Ei kommentteja: